Första VAB dagen :(

Har inte så mycket att skriva igentligen, Liam är dålig och har varit hemma från dagis hela veckan :( Min mamma har besökt oss två dagar och idag var vi på Liams dagis på invigning av deras nya "lilla" skog :) Men tyvärr är/var Liam inte alls på G så vi gick ganska snabbt hem igen!

Till helgen går förmodligen vårt första flytt lass till vår nya bostad (flyttar in 1dec)!

Ska även försöka åka ner till "liten sikrot" och köpa en sak till Liam i veckan, emn behöver P:s hjälp!

Nej nu blir det sängen och lite tv innan det är dags att sova!

Hej så länge :)


Moster på besök :)

Idag har moster varit här på besök och busat med Liam (tyvärr träffas vi inte så ofta som vi skulle velat), men vi hade en mysig dag! Nästa fredag ska vi nog även gå ut och äta med mamma för att fira hennes födelsedag!

Imorgon blir det till att fortsätta rensa här hemma och ska lägga ut massa saker på blocket så är det någon som vill köpa så hör av er, kommer bland annat lägga ut;

* Äldre modell vitrinskåp i ek
* Badrumsskåp till vägg samt ett stående
* Gåstol
* Babygym
* 2X babysitter
samt lite andra babysaker!

Intresserade eller vill se bilder så släng iväg ett mail till [email protected] eller lämna en kommentar här!

Tävling

Jag är med och tävlar om ett valfritt flätat armband hos http://mirkajohanna.blogspot.com/2009/09/tavling.html


GRATTIS MAMMA/MORMOR!

Idag fyller min mamma, Liams mormor hela 57 år! Jag älskar verkligen min mamma hon ställer alltid upp för en och alla andra med för den delen. Ska bli så mysigt att gå ut och äta med min syster och mamma förhoppningsvis nästa helg!



Igår lämnade jag Liam på dagis, gick hem, då hade mamma kommit till oss, vi tog bilen in till sjukhuset... skulle vara där kl. 9,45! Träffade min läkare, pratade en massa.... hon såg och förstod att jag hade det oerhört jobbigt, fick gå ner och ta MASSA prover ( blev 9 rör med blod, 5 sidor med prover samt urinprov), hon skrev även ut ännu mer kortison som jag ska gå på i ca 7 veckor (min 5 kur nu) samt en ny antihistamin som skulle vara ännu mer effektiv, får svar på alla mina prover om 1,5 vecka.... HOPPAS HOPPAS dem hittar vad som är fel! Därefter åkte vi vidare till skopunkten och jag provade nog minst 15 par skor, men blev inga! Därefter vidare till MAXI, handlade lite, sen körde vi hem. Lagade lite mat medans Liam sov middag. På kvällen kom jag äntligen ner till "Liten sikrot" så jag kunde köpa mössan, men den var EJ från Nova Star utan från Gangstar.

Som vanligt kan varkens jag eller mamma motstå att handla saker till Liam så här kommer lite bilder på saker vi köpte igår :)

Mormor köpte:

  
        Dino            Mysig jacka fram                Bak

Mormor har även samlat alla DVD filmer till Liam

Jag köpte:

 
    Duplo "sopbil"        Duplo "brandbil"

Gangstar mössan-mycket finare på!

Dessa är jag sugen på att köpa oxå :)


Igår fick jag även hem min fotobok... ohhh så fin den var och helt gratis... tack ännu en gån Hanna för tipset!

Tjaba :)


FAN FAN FAN

Aj ajaj måste börja detta inlägget med att klaga lite.... idag har jag så ont att jag varken kan gå, sitta eller ligga, tur man ska till sjukhuset imorgon för jag ORKAR fan inte längre, kan dem inte hjälpa mig så får dem iallafall skriva ut väldigt starka painkillers för detta funkar inte, kunde inte ens göra middag till mig själv igår, som tur var fixade P sin och Liams mat själv (annars brukar jag göra det)! Just nu lever jag på panodil och voltaren, men hjälper bara ytterst ytterst lite!

En sak som iallafall är kul är att det går superbra på tradera idag för mina auktioner... skönt och få in lite pengar :)

Tanken var att jag skulle gå till apoteket och sen vidare till " Liten sikrot" för jag såg en superfin mössa till Liam i deras skyltfönster som jag bara måste köpa.... grå med en svart stjärna i skin framtill, tror den är från Nova star, men inte helt 100 på det! Får se om jag kan ta mig ner där imorgon istället!

Nej nu sover Liam och jag ska lägga mig på soffan och vila jag med!

Kram kram <3


Tävling

Jag är med och tävlar om en runderbar moln mössa hos http://www.alskadehjartegryn.blogspot.com/


Tävling

Jag är med och tävlar om dettta söta baby/barn paket hos http://bambii.blogg.se/ 



Mormor på besök :)

I lördags blev vi bjudna på middag hemma hos Liams farmor och farfar, supergott!

I söndags var Liam först med farmor och farfar på förmiddagen och sen på eftermiddagen var han med Kekke och Gittan (gammel mormor och gammel morfar), så P och jag fick packat och röjt massor i källaren, nu är vi snart klara.

Fick sålt soffan idag med så nu ska jag lägga in lite fler saker på blocket :)

Igår var mormor på besök hela dagen, först körde vi en sväng till Väla och där shoppade vi loss lite ( ska dit i slutet på veckan igen, ska köpa stövlar), väl hemma igen sob Liam middag och jag började på middagen, blev parisare. På kvällen stack P och spelade en bowlingmatch medans Liam och mamma och jag gick ut en runda, visade henne vart vi ska bo sen :)

Liam fått av mormor:

                      
Fodrade gummistövlar             3-pack antihalk strumpor

                    
       Jeans fram                                        Bak

                                
      Jeans fram                                          Bak

  
Lite tjockare munkjacka

Av mig/oss:

  

Även jag fick en superfin klänning/tunika :)
Idag har vi varit på banken och det gick superbra :)

Har även idag beställt energideklaration till huset!

Ha en bra dag!

Bestämt mig!

Eftersom jag har upptäckt att det finns folk som inte vill läsa min blogg tydligen, men ändå gör det (fråga mig ej varför... SJUKT) så har jag nu bestämt mig! Jag kommer fortsätta ha denna bloggen, men kommer ej skriva något privat om mig eller min familj här längre, utan jag kommer även skaffa en ny LÅST blogg som endast ett fåtal kommer att få tillgång till, där jag skriver om mig och min familj!

Så finns det folk som vill ha mitt lösen till den nya, hör av er till mig.... men som sagt JAG bestämer vem som får lösen och bara för att ni frågar så kanske jag ej godkänner det!

Tyvärr får det bli så här då jag känner ett väldigt HAT/AVUNDSJUKA i denna kommunen, och jag har aldrig ALDRIG någonsin varit med om något liknande i hela mitt liv!

Men dem som får mitt lösen till den andra bloggen, kräver jag att dem lämnar en komentar då och då, säger inte ni behöver komentera varje inlägg men något ibland.... annars känns det som att det jag delar med mig av ej är intressant och då behöver ni ju ej läsa!

Tråkigt att behöva göra så här, men som sagt har kännt att folk är bara inne för att snoka för att få veta saker om mig och min familj!

Sen kommer jag även kräva av folk om dem vill ha lösen att har dem blogg/bilddagbok med lösen så vill jag ha deras, annars får dem inte mitt heller!

På återseende :)

Väggord

Klicka för att visa Megabild! Väggord Väggdekor Carpe diem 2 färger vinyl Design


LOVE

Loved you yesterday..., svart. (väggtext, väggdekor,väggord)

!!!

Nu är det så att jag känner att jag öppnar upp hela mitt och min familjs liv här på bloggen, har även gett vissa personer lösen till den när den var lösenkryddad, men jag känner inte att jag får något tillbaks, känns som folk bara vill snoka eftersom ingen lämnar komentarer här, samt så får jag ej tillgång till deras liv så som blogg/bilddagbok och annat där dem har lösen, så jag kommer antingen sluta skriva helt här eller så kommer jag att låsa den igen och för dem som vill ha lösen då kommer det att krävas att dem ger något tillbaks... som sagt det är GE & TA nu som gäller!


Inte mycket...

Just nu händer inte så mycket i vårt liv mer än det vanliga, visst vi håller på att packar, säljer saker, rensar och allt man behöver fixa när man ska flytta!

Liam har även fått sitt första duplo, farmor var här i måndags och lämnade av det till honom... tack så jätte mycket!



Igår satt jag hela dagen och kvällen och försökte fixa till en fotobok, fick tipset av Hanna att man kunde göra en och få den helt gratis, och så klart ville jag det, så nu väntar jag med spänning på att se hur den blev :)

Nu verkar det som vi har fått alla 4sakerna på blocket sålda, så nu är det bara för mig att lägga in nya :)

Nej nu ska jag snart gå och hämta hem lilleman från dagis!

Tjaba!


Rensa och sälja!

I lördags var vi som vanligt på minisim med Liam, när han sen hade sovit middag åkte vi hem med honom till farmor och farfar så dem passade honom medans vi röjde som dårar i garaget, blev väl av med hälften. Igår lämnade vi Liam igen till farmor och farfar på eftermiddagen och tog tag i källaren, och vi fick massor gjort, så det är bara lite kvar som jag ska sortera, kommer även ha en loppis i garaget i slutet på denna månaden tror jag. I lördags vid 19-tiden la jag även in 4st saker på blocket och redan efter 5min hade vi fått "sålt" 2 av sakerna och idag har vi fått sålt min soffa också, även en som ring på möblerna där ute, men hon ville vi skulle köra hem dem till henne och det gör vi ju så klart inte, så hon skulle se om hon kunde ficka någon som kunde hämta dem till henne... hoppas hoppas för då är alla 4 sakerna sålda på bara några dagar och vi fick mer för dem än vi begärt :)

På återseende!


Tävlar

Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500kr från H&M hos http://zigga.blogg.se/ var med du oxå :)


090909

Så nu har vi äntligen bestämt oss för vilken lgh vi ska ha av alla dem 7 som fanns och det roliga var att jag fastnade för en direkt och P för en, men till slut fick P ge sig då han insåg vad jag redan insett första gången vi tittade på dem och det var att denna var bäst och störst :)


Så här ser lgh ut :)

Jag är även väldigt glad då jag insåg idag att jag gått ner 12% av min totala viktnedgång, dock hade jag velat attt den låg på 20%, men kan inte begära för mycket av mig själv då jag har så otroliga smärtor att jag inte kan träna som jag vill!

Sitter just nu och kollar på alla mina auktioner som går ut på tradera och jag måste säga att jag är väldigt nöjd... blir lite pengar iallafall :)

ÄNTLIGEN!

Så nu kan jag ÄNTLIGEN berätta att vi igår kl. 18,00 skrev kontrakt på vårt hus, det betyder att vi har sålt vårt hus :) Jiiippii... kanske inte så kul för er, men för oss är det en lättnad. Vi kommer attt flytta in i en toppmodern superfin helt ny lägenhet på 108kvadratmeter med öppenplanlösning, tvättmaskin, torktumlare, två badrum, inbyggd ugn och micro, diskmaskin på Stallgården, eftersom dem är helt nya så går hyran på hela 10 000kr så därför kommer vi nog snarast att leta vidare efter ett litet hus att köpa, eller ett halvhus/lägenhet att hyra, men så länge kommer detta bli superbra :) Förmodligen flyttar vi in den 1 dec för vi ska vara ute ur vårt hus den 15 dec!


Fibromyalgi

Allmänt

Fibromyalgi är en sjukdom som innebär att smärtimpulserna förstärks, vilket gör att man blir mycket känslig för smärta, att smärtan sprider sig till många ställen i kroppen och att den blir kvar länge.

Den ökade känsligheten för smärta kan uppstå av att man till exempel länge har haft ont på ett ställe i kroppen, eller stress som gjort att man fått värk. Ibland är orsaken okänd.

Man har oftast värk i musklerna, men den kan också sitta i leder, ledband och skelett. Det är vanligast att få ont i nacken, axlarna, nedre delen av ryggen, händerna och fötterna. Smärtan kan vara ständig, eller med kortare uppehåll. Ofta har man ont olika mycket i olika delar av kroppen, och smärtan kan variera från en dag till en annan. En del blir bättre de första åren, medan andra har besvär längre.

De flesta som får fibromyalgi är mellan 30 och 50 år och kvinnor.

 

Symtom

Om man får fibromyalgi är det vanligt att man får värk på både höger och vänster sida av kroppen och på övre och nedre kroppshalvan. Man blir ofta väldigt trött och stel, och man kan få svårt att lyfta saker.

Efter ett tag kan sjukdomen göra att man har svårt att sova, blir orolig och nedstämd och får stressrelaterade besvär, till exempel magbesvär och migrän.

 

Behandling

Det kan vara svårt att behandla smärtöverkänsligheten, däremot går det att behandla symtomen. Det är viktigt att vara fysiskt aktiv för att hålla igång kroppen, till exempel genom vattengymnastik eller promenader. Det är också bra att göra avslappningsövningar och en del blir hjälpta av akupunktur eller massage.

Vanliga smärtstillande mediciner kan hjälpa och om man får mycket ont kan man få receptbelagda mediciner. Det finns också läkemedel mot sömnproblem och nedstämdhet.

Ja som sagt så var jag på akuten igårkväll satt där mellan 18-21, fick veta att jag förmodligen har fibromyalig eller en reumatisk sjukdom, och jag tänker bara nej.... va fan jag är bara 30år, har hela livet framför mig och en underbar liten kille på 1,5år!

Idag ska jag iallafall till VC eftersom man måste gå genom dem, dem måste skicka en remiss till reumatologen samt smärtkliniken på sjukhuset. Mina utslag/nässelfeber får fortfarande min hudläkare ta hand om!

Liam och P hade haft en mysig kväll själva dem hade varit på lekplatsen och lekt, käkat middag och sen badat :)

Efter ikväll kanske jag kan berätta det jag inte kunnat på ett tag nu så håll ut tills ikväll eller imorgon :)

Hejsvejs


Nappfri :)

Har ju helt glömt och berätta att Liam är nappfri, vi tog bort napparna från honom då vi en kväll såg att han hade bitit sönder nappen i sängen (har ju endast napp när han sover eller åker bil, ej på dagarna) så vi bestämde oss då för att ta bort alla och sluta helt, och det har inte varit några problem alls då han aldrig har skrikit efter nappar innan utan det är vi som gett honom dem, eftersom jag aldrig kunde amma!

Usch och tvi :(

Ja det kan man säga har haft en hemskt helg, jag har knappt kunnat röra mig så ont har jag nu. Ilördagskväll frunderade jag även på att ringa ambulans för halva mitt ansikte nertill vid munnen var som förlamat och svullet, mina läppar var svullna, även min hals och min tunga gjorde ont, så jag var vettskrämd för att somna eftersom dem sagt innan att halsen kan svullna upp så man inte får luft. Men idag när P kommer hem ska jag åka in till sjukhuset och jag kommer inte gå därifrån förrens dem hjälper mig, för jag kan inte ens ta hand om mig själv eller min son längre så ont jag har.

Idag vid 9-tiden ringde dem från AF och sa att dem hade ett jobb till mig i en klädbutik här i Höganäs, och jag satt länge och funderade på hur jag skulle göra då jag behövde åka till sjukhuset och om jag ens skulle klara av att jobba heltid, men han på Af skulle höra om jag kunde börja på onsdag istället så han skulle återkomma, jag var ju även tvungen att fixa med dagis till Liam. Han ringer någon timme senare och berättar då att hans kollega som sitter i rummet bredvid redan skickat dit en annan som skulle börja i eftermiddag, så det sket sig för mig, men man undrar om dem inte pratar med varandra där nere :(

I fredags kom iallafall mormor på besök och hon hade massa saker med till Liam :) Även gudmor Kerstin kom inom en sväng på eftermiddagen och hon hade med sig två saker som väsnas till Liam, en visselpipa och en sån man har på olika matcher som man snurrar så ger den ifrån sig ett väldigt starkt ljud.

I torsdags var vi som sagt på Väla och köpte jackan och fleecen från PO.P, sen körde vi vidare till babyland där köpte vi en potta, ett regnskydd till vagnen samt en ny "skötväska", därefter åkte vi vidare till Familja, även här fick Liam lite saker, två tröjor och ett par byxor, sen handlade vi lite på CG.







Detta fick han av oss i tors, samt jacka o fleece från PO.P och regnskydd.

Av mamma/mormor fick han.


I stl. 86/92 och 98/104 + 6st strumpor - fick även en munktröja men den var för liten så den åker tillbaks!




I lördags var det dags för minisim för Liam igen, men tyvärr fick P och Liam åka själva eftersom jag var så dålig, men han hade varit jätteduktig som vanligt och på eftermiddagen gick dem ut till lekplatsen och busade :)




Igår var vi på lekplatsen i folkets park, dit kom även farmor och farfar och busade en stund :)

Nej nu ska jag passa på att vila lite medans Liam gör det sen när P kommer hem vid 16 ska jag åka in till sjukhuset!

Ha en bra dag!


Tävling

jag är med och tävlar om ett par super snygga namnbyxor från http://alskadehjartegryn.blogspot.com/2009/08/70000-besokare-ny-tavling.html var med du oxå :)


BVC

Idag var vi på BVC för 18månaders kollen, han fick sin spruta och han var så duktig så, grät inte alls, gnällde bara till lite. Nu kanske man inte kan kalla honom för lillemannen längre, han är hela 88(89)cm lång och väger 13500g.... mamma och pappas lille kille börjar bli stor.

Mina utslag blir bara värre och värre nu, jag kan knappt sitta här och skriva så ont jag har, vet snart inte vad jag ska ta mig till, mina fingrar är så svullna och hårda att jag inte ens kan knyta handen :(

Ieftermiddag ska vi alla åka in till Väla och köpa Liams jacka och fleece på PO.P, sen ska vi inom Babyland och kolla på lite saker, sen blir det nog en runda till Familia också!

På återseende :)

Gått långt :)

Igår fick jag ring massa samtal om jobb och sånt, men tyvärr har dem på H&M gjort bort sig, blir så jävla trött på allt och alla, tydligen så hade dem tagit in en annan som ska praktisera där nu och dem har fått nya direktiv under sommaren att dem får endast ta in en åt gången, men hon lovad att ringa tillbaks till mig igår eller senast idag så vi ändå kunde boka in ett möte, men hon ringde inte igår och hon har inte ringt än idag, så jag förväntar mig inget. Träffade en tjej som jag jobbade med på H&M i Lund innan, men nu jobbar hon på Väla och hon sa med att det är fullt överallt :(

Vid 13 tiden hämtade jag Liam på dagis och när vi kom hem somnade han på två röda sekunder samma idag, så jag fixade maten, sen åt vi alla när P kom hem och sen gick vi ut och gick/busade med Isa, jag passade på att ringa och fråga farmor Tina om hon skulle med till Väla idag och under tiden vi pratade frågade hon om vi inte kunde gå hem till dem, så vi gick bort där och det blev fika, men som vanligt åt jag inget... fast bra sugen är man allt :p Vi var hemma stax efter kl.19 så då var det bara till att lägga Liam!

Idag körde jag som sagt till Väla skulle ju handla allt på PO.P, men fan vad arg jag bli, då fanns inte den turkosa fleecen som jag skulle ha till jackan och den är slut överallt och dem kommer inte få in den igen, så jag köpte bara overallen, men har funderat nu här hemma och blir nog att jag köper jackan ändå så får jag köpa en svart fleece istället fast det inte bli lika snyggt :(

 
Köpt idag :)

 Kommer köpa denna

 
Denna ville jag ha

Men bli denna

Matchat med denna mössan :)

Sen ska jag bara hittta en mössa samt vantar (vantar har jag hittat) till overallen!

Nu har mina utslag kommit tillbaks igen, jag mår verkligen skit i HELA kroppen, ont i varenda del, vet snart inte hur mycket till jag orkar, vet att jag borde ringa VC men dem gör ju fan inte ett skit! Ja jag får se hur jag gör imorgon, kanske går inom där när vi ändå är där med Liam på hans 18mån kontroll!

Det jag inte har kunnat berätta om innan eller nu.... kanske kanske jag kan berätta om imorgon om det är färdigt.... så håll ut ett tag till!

Kram!


Imorgon....

bär det av mot Väla igen, ska köpa alla saker på PO.P då dem har 10%, sen ska jag även in på babyland ska köpa regnskydd till vagnen, ska väl även kolla lite kläder och skor/stövlar till mig, ska även kolla om tröjorna till Liam kommit in sen ska jag även kolla efter en potta :)

Sov gott :)

RSS 2.0